Onze kasseien

 • Zweedse graniet kasseien

  Zweedse graniet kasseien

  Zweeds Graniet is een heel eerlijke kassei vrij van ijzererts (geen roestvlekken). Kenmerkend voor Zweeds Graniet zijn de kristallen die deze kassei een bepaalde glinstering geven. De kassei is vrij vlak gesleten en geeft een rustieke sfeer door zijn rood , bruine en licht blauwe kleur. De kasseien zijn zeer hard van gesteente en zijn zelfs voor olie vlekken ondoordringbaar. Deze kassei raad ik aan vooral voor pastorijwoningen ,rustieke en landelijke woningen .

 • Belgische Porfier

  Belgische Porfier

  Belgisch porfier is de meest voorkomende recuperatiekassei. Een robuuste, harde kassei die in de volksmond wel eens 'kinderkop' of 'straatkassei' wordt genoemd.

 • basalt platines

  basalt platines

  Basalt uit Vietnam. Is een sterke steen soort niet gevoelig voor vuil , ,aantasting en roest .Het is een natuursteen die uitermate geschikt is voor de oprit. Spoorvorming is uitgesloten door zijn donker blauwe kleur. Hierdoor is het een ideale platine voor parkringen en veel gebruikte opritten.

 • Gres kassei

  Gres kassei

  Gres is een zeer harde zandsteen met grijs-beige kleur. Deze kassei is gekapt uit harde zandsteen. Doordat deze kassei mooi afslijt, hebben ze meestal een mooi vlak bovenvlak. Deze bestaan in verschillende formaten.

 • Kandla Grey

  Kandla Grey

  Kandla grey is een gekende Indische zandsteen. Zeer vlakke steen .Het nadeel aan deze steen is dat er roest vorming kan optreden en na enkele jaren ziet men de aantasting van de zure regen. Maar door een goed onderhoud twee maal per jaar kan men de aantasting vermijden .

 • Oude Belgische Platinnen

  Oude Belgische Platinnen

  Oude Belgische platinnen werden begin vorige eeuw gebruikt als voetpadverharding. Ze zijn vierkant en verkregen door de loop der jaren hun unieke platine. Doordat ze strak gekapt en vrij vlak zijn, kunnen ze met vrij kleine voeg worden gelegd. Ze vormen een vlak geheel waardoor ze uitermate geschikt zijn voor terrassen en wandelpaden. Door hun platine geven deze stenen een rustieke, charmante en nostalgische look aan uw terras, binnenkoer of pad. Afmetingen: vrijwel altijd vierkant. Formaten: 12/12, 14/14, 15/15, 16/16

 • Tiense Kassei

  Tiense Kassei

  De Tiense kassei is een speciale en tegelijk ook vrij zeldzame kassei. Hij heeft een aparte uitstraling. Hij is met geen andere kassei te vergelijken. Als je over de Tiense kassei voelt, lijkt het alsof hij geglazuurd is. Hij wordt ook Napoleonkop genoemd. De reden hiervoor is dat hij op vele plaatsen rond het Zoniƫnwoud - en meer bepaald regio Waterloo - voorkomt (val van Napoleon bij de Slag van Waterloo). Is een kassei die vooral voor landelijke woningen gebruikt word .

 • Portugees graniet kassei

  Portugees graniet kassei

  Portugees graniet is grijs van kleur en bestaat uit kwarts, mica en veldspaath. Veldspaath zijn kristallen die glinsteren in de zon. Portugees graniet is geschikt voor elke toepassing, gaande van paadjes tot terrassen en zelfs volledige opritten. Om bepaalde accenten te leggen in het legpatroon kan je Portugees graniet mooi combineren met andere kasseisoorten.

 • Boerenkassei

  Boerenkassei

  De boerenkassei is een mengeling van verschillende maten van verschillende soorten Belgische kasseien . Ze worden in een wild verband aangelegd. Word vooral bij zeer landelijke of hoevewoningen aangelegd . Grote troef van de boerenkassei is zijn zeer aantrekkelijke prijs!